Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hanyfelekeppen

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Ha 5 fiú és 3 lány van, és felváltva kell, hogy bejöjjenek?
Szerintem 3!•3!•2=72, mert azért nem lehet 5! mert akkor nem tudnának felváltva bejönni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3!·3!·2=72, abban az esetben jó, ha felváltva jön be 3 fiú és 3 lány, de akkor 2 fiú kinn marad. Egyébként 3 lány esetén maximum 3+1=4 fiú tud bejönni felváltva, ekkor 4!·3!=144 féleképpen jöhetnek be (azért nem kell 2-vel szorozni, mert fiú kezdi és zárja a sort).
1