Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
912
Számítsuk ki a 2 első 10 nem negatív egész kitevőjű hatványának összegét!
a₁=2⁰
q=2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_(10)` = `a_1*(q^(10)-1)/(q-1)` = `1*(2^(10)-1)/(2-1)` = `1*1023/1` = 1023
1