Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
a₅= 96
a₆=192
S₁₀=?
q=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. `a_5` = `a_1*q^4` = 96

II. `a_6` = `a_1*q^5` = 192

II. `div` I.:

q = 2

I. `a_1*2^4` = `a_1*16` = 96

`a_1` = `96/16` = 6

`S_(10)` = `a_1*(q^10-1)/(q-1)` = `6*(2^10-1)/(2-1)` = `6*1023/1` = 6138

1