Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
Segítsetek légyszi!
A, 5,6x-48,2=2,4x-16,2

B, b-18,4=30

C, c-2,2>0

D, 5x-2=20

Ellenőrizni is kell.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A) rendezzük át az egyenletet a következőképpen:
Vonjunk ki mindkét oldalból 2,4x-et és adjunk hozzájuk 48,2-t:
5,6x-2,4x=48,2-16,2
3,2x=32
osszuk el mindkét oldalt 3,2-vel:
x=10
Ellenőrzés: bal oldal: 5,6*10-48,2=7,8
jobb oldal: 2,4*10-16,2=7,8

B) Adjunk mindkét oldalhoz 18,4-et:
b=48,4
Ellenőrzés: 48,4-18,4=30

C) adjunk mindkét oldalhoz 2,2-t:
c>2,2
Ellenőrzés: legyen c>2,2, mondjuk 4
4-2,2=1,8>0
legyen c <2,2, mondjuk 1
1-2,2<0

D) Adjunk mindkét oldalhoz 2-t!
5x=22
Osszuk el mindkét oldalt 5-tel:
x=4,4
Ellenőrzés: 5*4,4-2=22-2=20
1