Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segísetek előre is köszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
330
A 8 as feladat érdekelne levezetéssel ha lehetséges.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
Nekiálltam
0

v=10 m/s
0

v=10 m/s
0

Egy másik megoldás.
Használjuk ki, hogy a megtett út egyenlő a sebesség-idő függvény alatti terület mérőszámával. Ez most egy trapéz területének kiszámítását jelenti.
A trapéz adatai, amit az ábráról leolvashatunk:
a két párhuzamos oldala (kis alap, nagy alap) : 305-20=285 és 315
a magassága: v (a sebesség nagysága, amit keresünk, mint ismeretlen)
a trapéz területe, adott, az út hosszával egyenlő: 3000
írjuk föl a trapéz területének kiszámítását a megadott adatokkal:
3000=v·(285+315)/2
3000=v·300⇒v=10m/s
0