Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA!KÉRLEK SEGITSETEK.... :D

Főoldal » Középiskola » Fizika
546
Kérlek!Aki érti kérem segitsen! .....Ha lehet akkor a törtvonalas dolgokat is egymás alá irjátok ne egymás mellé... :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. kép
a kérdés
2 szakasz

1. szakasz
a=1m/s2
t=20 s
gyorsulás
s=a/2*t2=1/2*202=200 m
2. szakasz
v=20m/s
t=60-20=40s
egyenletes mozgás
s=v*t=20*40=800 m
összesen: 1000 m
b kérdés
200 m a gyorsulás alatt megtett út az előbbi rész alapján 20 s alatt. Tehát 100 m-t egyenletes sebességgel kell megtenni.
t=s/v=100/20=5 s
összesen 25 s
2. kép
a.
Feldobáskor ugyanannyi idő az emelkedés mint a visszaesés. Mindegy melyiket számolom. Szabadeséskor (ha g értéke 10 m/s2) v=a*t. t=v/a=30/10=3 s
b. s=a/2*t2=10/2*32= 45 m
c. Mivel 3 s-ig emelkedik a megtett út és az elmozdulás is 45 m
3. kép 5. feladat
t=87,9*24h=2109,6h
r=57 900 000 000m=5,79*1010m
s=57900000*2*3,14=363 785 700km
sebesség= út/idő
v=363785700:2109,6=172 689 km/h=47 969m/s
acp=v2/r=(4,7969*104)2/5,79*1010=0,0397m/s2
Módosítva: 9 éve
0