Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8-os kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
637
Hány g oxigénnel reagál maradéktalanul 2,5 mol metán, és eközben hány mol szén-dioxid keletkezik? A megoldás menetét is írd le!


Légyszi aki tud segítsen! Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`

1 mol metán reagál 2 mol oxigénnel

2,5 mol metán reagál `2.5*2` = 5 mol oxigénnel.

5 mol oxigén az `5*32` = 160 g.

1 mol metánból 1 mol `CO_2` keletkezik

2,5 mol metánból 2,5 mol `CO_2` keletkezik.
1