Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Számítsuk ki az egyenesek metszéspontjának koordinátáit ha egyenletük:
a, 3x-y=7 2x+5y=2
b, 3x+5y-2=0 y=2x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
metszéspont, egyenes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A) feladat
3x-y=7 /*5 ⇒(1): 15x-5y=35
(2): 2x+5y=2
(1)+(2): 17x=37⇒x=37/17
3*37/17 - y = 7 ⇒y=111/17 - 7 = - 8/17

B) feladat: átrendezve az egyenleteket:
(1): 3x+5y=2
2x-y=1 /*5 ⇒(2): 10x - 5y = 5
(1)+(2): 13x = 2+5 =7 ⇒x =7/13
2 * 7/13 - y = 1 ⇒y=14/13 - 1 = 1/13
0