Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztályos kémia!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
792
Sziasztok! 8.o kémiában aki tudna segíteni nagyon megköszönném! Szóval a feladat az ionok/molekulákhoz kapcsolódik! ( Ha tudok kapcsolók hozzá fájlt:) Egyszerű ionok keletkezése. írd le a megadott atom ionná alakulását és a részecskék összetételét!

A,csoport magnézium
B, csoport kapcium
C, csoport oxigén atom
D, csoport kénatom


............. ...............➡️. ............

P+-szám...... .............
E-szám........ ............


Próbáltam úgy illusztrácállni ahogy a könyvben volt! Hát nem igazán sikerült! Köszönöm aki segíteni tud!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, általános iskola, Kémia, egyszerű ionok
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

4
Készítem! Ha van 10 perced, nézd meg az erről szóló videómat. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=h0SUAPdctfc&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH&index=8
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Én így csinálnám. Az a gond tudod, hogy ezt 4 csoportnak szánták, tehát 1 gyereknek csak azt kellene csinálnia, ami az ő csoportja, de ti mind a 4 oszlopot megkaptátok. Így jártatok. :)
Módosítva: 5 éve
1