Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kondenzátor!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1989
Egy 20nF kapacitású konsenzátor egyik lemezét földeljük a másikra 10 a -8.-on C töltést visszünk.
Mennyi a lemezek közötti feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
C = Q/U → U = Q/C
20·10⁻⁹ / 10⁻⁸ = 2 V
0