Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS SEGÍTSÉG KÉMIA

Főoldal » Általános iskola » Kémia
299
Csatoltam képet, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
nincs

egy órában: 3600 s

egy napban: `3600*24` = 86400 s

egy évben: `86400*365` = `3.1536*10^7`

1000 évben: `3.1536*10^(11)` s

hiányzik még 12 darab nulla.

Amelyik több mol, abban van több atom:



3 g Mg az `3/24.3` = 0,123 mol

3 g Al az `3/27` = 0,111 mol

A magnézium nyert.

60 g szén az `60/5` = 12 mol

12 mol alumínium az `12*27`= 324 g.
1