Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Balatoni Találkozás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Pityu és József arra jöttek rá imstagramon keresztül, hogy mind ketten Balatonnál nyaralnak, csak mind ketten a tó másik oldalán. Megbeszélték, hogy valahol a tó közepe körü találkoznak. Reggel 9:00 kor mindketten belementek a vízbe, és egymással szemben kezdtek el úszni. Pityu 35 métert 1 perc alatt úszik át, József 50 métert úszik át 2 perc alatt. Onnan ahol Pityu bement a vízbe, odáig ahol József ment be a vízbe a távolság 1290 méter. HÁny métert úszott át Pityu a találkozás pontjáig? HÁnykor találkoztak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

1290:(35+50)=15,17647 perc = 15 perc 10,6 másodperc múlva találkoznak.
9:15:10-kor
Pityu 15,17647*35=531,176 métert úszik
0