Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódási erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
1148
Helló!
Fizikából ezt a házit kaptam de nem tudom megoldani. Légyszi valaki segítene?

Egy 4 gram tömegű revolvergolyót 280 m/s sebeséggel lövünk bele egy fahasábba, amelyekben 5 cm mélyen egyenletesen lassulva megáll. Mekkora a golyó lassulását okozó súrlódási erő.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
erő, 9. osztály, súrlódás, erők
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A golyó mozgási energiája:
E = 1/2·m·v² = ... számold ki (a grammot váltsd át kg-ba)
Ha F erő hat s=5cm úton egy testre, akkor az F·s energiát jelent:
F·s = 1/2·m·v²
Ebből kijön az F (az s=5cm-t is váltsd át méterbe.)
Az erő Newton-ban jön majd ki, ha mindent rendben átváltottal.
1