Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi ebben tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
402
A léggömbök készítéséhez sztirol és buta-1,3-dién együttes polimerizációjával előállított polimer terméket használnak. Mennyi a monomerek anyagmennyiség-aránya a termékben, ha annak 72 tömeg%-a butadién?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M(butadién)= 54.1 g/(mol)`

`M(sztirol)= 104.15 g/(mol)`

100 g lufiban 72 g a butadién és 28 g a sztirol.

`n(butadién)=m/M=72/54.1=1.3309" mol"`

`n(sztirol)=m/M=28/104.15=0.2688" mol"`

a monomerek anyagmennyiség-aránya a termékben: `n_"butadién"/n_"sztiol"=1.3309/0.2688=4.95`
Módosítva: 5 éve
0