Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebességszámítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
3649
Egy teherautó először 3 órán át 80km/h,azután 2 órán át 50km/h sebességgel halad.
Mekkora az átlagsebessége?
Hol van az indulás után 4 órával?Mekkora az átlagsebessége?
Mikor van az autó az indulás helyétől 310km távolságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Átlagsebesség = s / t
s₁= 3 * 80 = 240 km
s₂ = 2*50 = 100 km
340 km-t tett meg 2+3 = 5 óra alatt
vátlag = 340 / 5 = 68 km/h

Indulás után 4 órával:
3 órán át 80km/h, 1 órán át 50km/h
s = 3*80 + 1*50 = 290 km
Átlagsebesség ezalatt: 290 / 4 = 72.5km/h

0

s=v*t=3*80=240 km
2*50=100km

Átlagsebesség: (100+240)/5=68 km/h

4 óra után biztosan ment 240 km-t + 1*50=50kmt -> 290km-t ment 4 óra után
Ekkor átlagsebesség: 290/4=72,5 km/h

megtett 240-et 80-as sebességgel, majd ment még 70 km-t 50-es sebességgel. t=s/v=70/50=1.4 h
Indulás után 4.4 órával

2