Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kis nehézségi gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1067
Egy G súlyú testet tartunk a kezünkben. Mekkora gyorsulással emeljük, hogy háromszor akkora erővel nyomja a tenyerünket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
G = m · g
Ahhoz, hogy 3 · G legyen az az erő, ami a tenyerünket nyomja, 3 · G - G = 2 · G erővel kell felfelé emelni, (2 ·G) : m = 2 · g =2 · 9,81 m/s² =19,62 m/s²- nek kell lennie az emelési gyorsulásnak.

Másképpen:
3·g - 1·g = 2·g =2 · 9,81 m/s² = 19,62 m/s² gyorsulással emeljük.
0