Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terulet

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Két egykozepu kör korgyurut hatarol. Mekkora akorgyuru terulete ha a nagyobbik kor 10cm hosszu hurja a kisebbik kort erinti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

T=25π cm² = 78,53981634 cm²
0

A körgyűrű területe
T = (R² - r²)·π
A feltételből
R² - r² = h²/4
Területbe behelyettesítve
T = (h²/4)·π
*************
Amit a számok eltakarnak: a terület független a körök sugarától!
0