Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
317
Létezik e olyan nyílt lancu alkán amelynek moláris tömege 254g/mol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A nyílt láncú alkánok általános képlete:

CnH2n+2

Ebből a moláris tömeg:

`12*n+1*(2*n+2)=14*n+2=254`

Ha n-re egész számot kapunk, akkor létezik ilyen alkán.

`14*n=252`
`n=18`

Ez az oktadekán.
Módosítva: 5 éve
0