Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

16-os számrendszerből 10-es számrendszerbe

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
385
C7H lenne a szám . Nem nagyon tudom , hogyan kellene , megnéztem pár videót róla de nem volt valami nagy segítség. A levezetés érdekelne igazából az át alakításról.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számrendszer, átalakítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

5
Nekiálltam
0

C· 16²+7·16¹+D·16⁰=256·12 +112 + 1·13=3197
Módosítva: 5 éve
1

Helytelen a H a végén a szám C7D , utólag javították nekem is.
0

Azt hiszem, azt kell észre venni, hogy ez a szám nem 16-os számrendszerben van, hanem legalább 18 -as számrendszerben!
(F=16, G=17, H=18 - ez a "számjegyek" leírása!)
Módosítva: 5 éve
0

Ja! Úgy már egy másik feladat:
0