Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítség kéne

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
adott 1 kg széndioxid. Ki kell számítani:
1.) molekulák számát
2.) egy CO2 molekula tömegét (kg)
3.) az 1 kg CO2 térfogatát normál körülmények között
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika kémia termodinamika széndioxid CO2 molekula molekulatömeg térfogat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ez nem kémia?
0

2) 1 CO₂ tömege: 1 · 12 + 2 · 16 = 12 + 32 = 44 gramm
1) 1000 gramm : 44 gramm = 22,73 széndioxid molekula
3) feladat:
széndioxid sűrűsége: 1,98 kg/m³ tömege m = 1 kg
V = 1 kg : 1,98 kg/m³ = 0,50505 kg/m³
Módosítva: 5 éve
0