Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztályos fizika SOS. Fénnyel kapcsolatos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1235
Sziasztok, segítség kéne ezekkel a feladatokkal kapcsolatban.(fizika)
1. Az utasszállító repülőgép 8000m magasan pontosan fölöttünk száll. Mennyi idő alatt ér a helyzetjelző lámpájának fénye hozzánk? Mennyi idő alatt ér hozzánk a repülő motorjának hangja?
2. A Föld közepes távolsága a Naptól 149,6 millió km. Mennyi idő alatt jut el a Nap fénye a Földre?
3. A Hold közepes távolsága a Földtől 384400km. Mennyi idő alatt jut el a Holdról visszaverődő fény a földre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
2

1) feladat: s = 8 km = 8000 m
Fény sebessége: v = 300000 km/s⇒t = s/v = 8/300000 s = 0,0000266666666 s
Hang sebessége: v=340 m/s⇒t = s/v = 8000/340 s = 23,5294 s (másodperc)

2) feladat:
s = 149 600 000 km v = 300 000 km/s
t = s/v = 149600000/300000 = 498,666 s = 8 perc 18 másodperc 40 szögperc

3) feladat:
s = 384 400 km v = 300 000 km/s
t = s/v = 384400/300000 = 1,281333 s =
= 1 másodperc 16 szögperc 53 szögmásodperc
Módosítva: 5 éve
0