Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Adott az A(3;-2), B(-1;3); C(6;4) csúcspontú háromszög.
1.Számítsa ki a háromszög kerületét és területét!
2. Számítsa ki a háromszög legnagyobb szögét!
3. Számítsa ki a az A és C pont távolságát. köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1) feladat:
(AB)²=(-1-3)²+(3-(-2))²=16+25=41⇒AB=gyök alatt 41=6,403124237
(AC)²=(6-3)²+(4-(-2))²=9+36=45⇒AC=gyök alatt 45=6,708203932
(BC)²=(6-(-1))²+(4-3)²=49+1=50⇒BC=gyök alatt 50=7,071067812
K=AB+AC+BC=20,18239598
T=(AB·AC·sinα) :2=39:2=19,5

2) feladat:
A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemközti (BC⇒α=?)
(BC)²=(AB)²+(AC)²-2·AB·AC·cosα
50=41+45-2·6,403124237·6,708203932·cosα, innen cosα=0,419058177, α=65,225⁰

3) feladat:
AC=6,708203932
Módosítva: 5 éve
1