Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
996
Egy színház nézőterén 20 sor van. Minden sorban kettővel több hely van, mint az előzőben. Egy 50 fős csoport éppen megtölti a hatodik és a hetedik sort. Hányan ülnek az első és az utolsó sorban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szöveges, Számtani sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = 2

`a_6+a_7` = 50 = (`a_1`+ 5d) + (`a_1` + 6d) = `2a_1+11d` = `2a_1+22`

`2a_1` = 50-22 = 28

`a_1` = 14

`a_(20)` = `a_1` + 19d = 14 + `19*2` = 14+38= 52
2