Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
451
Csatoltam nagyon surgos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. feladat:
m=n*M—> m(tomeg), n(anyagmennyiseg), M(molaris tomeg)
m(nitrogen)= 5mol*28g/mol=140g
n(oxigen) = 6mol* 32 g/mol= 192 g
Tehát az Oxigen a nagyobb tomegu.

2.feladat:
m=5g M(Fe)=55,85 g/mol
n=m/M= 5g/55,85 g/mol=0.0089mol
N=n*N A= 0.0089mol*6*10^23db= 5.34*10^22 db
(N.A= Avogadro allando—> 6*10^23 db
az A betu also indexben van)
5.34*10^22 db vasatom epiti fel a csipeszt.

3.feladat:
M=m/n= 54g/3mol= 18g/mol
18 g/mol a viz molaris tomege.
(ellenorzes: H2O—->
hidrogén molaris tomege 1g/mol viszont ket mol van belole az 2g/mol
az oxigen molaris tomege 16g/mol
16+2=18 g/mol tehat a valasz helyes)
1