Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Negyedfokú egyenlet felírása

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Írjunk fel olyan egyenletet, melynek gyökeii az "A" és "B" halmaz uniójának elemei, ahol A={x³=x egyenlet valós gyökei}, "B" pedig az x³ +2x² -x -2 =0 egyenlet valós gyökeinek halmaza. Odáig megvagyok, hogy az "A" halmaz elemai = { -1; 0; 1} a "B" halmaz elemei ={-2; -1; 1}(ha jól számoltam) és akkor a két halmaz uniója a {-2; -1; 0; 1} de nem tudom, hogy kell felírni megadott gyökökre a negyedfokú egyenletet. Ebben szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, negyedfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem!
0

Módosítva: 5 éve
0