Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1534
Egy udvaron tyúkok és nyulak vannak. Összesen 30 fejük és 80 lábuk van. Hány tyúk és hány nyúl van az udvaron?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x tyúk és 30-x nyúl

x tyúknak van 2⋅x lába, 30-x nyúlnak van 4⋅(30−x) lába.

2x +4⋅(30−x) = 80

x= 20

Van 20 tyúk, annak 2⋅20=40 lába; van továbbá 30-20=10 nyúl, annak pedig 10*4=40 lába, az összesen 40+40=80 láb
0