Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Egy anya 4-szer idősebb a lányánál. 6 évvel ezelőtt az anya 13-szor idősebb volt, mint a lánya. Hány éves az anya és a lánya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A lány x éves, az anya 4x éves.

6 évvel ezelőtt a lány x-6 éves volt, az anya 4x-6 éves volt.

Felírható egyenlet:

13(x-6) = 4x-6

13x-78 = 4x-6

9x = 72

x = 8

A lány most 8 éves, anya 32. 6 évvel ezelőtt a lány 2 éves volt, anya 26, éppen 13-szor annyi, mint a lány.
0