Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy edény háromnegyedég vízzel töltött. Ha hozzáöntenek 1l vizet a négyötöd részig lesz töltve. Hány literes az edény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, Kerület, sos, kozepsuli, téfogat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3/4*x+1=4/5*x`

`(15x)/20+20/20=(16x)/20`

15x+20=16x

x = 20

Az edény 20 literes.
1