Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
302
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, = `10^5`

b, = `(-2)^3`

c, `(3/4)^2`

d, = `0.1^4`

e, = `x^6`

f, = `(a/3)^2`

2,

a, = `10*10*10*10*10*10` = `1000000`

b, `1*1*1*1*1` = 1

c, `0*0*0*0*0` = 0

d, `(-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2)` = `-32`

e, `(-1)*(-1)*(-1)*(-1)` = 1

f, `(-0.1)*(-0.1)*(-0.1)` = `-0.001`

g, `5/3*5/3` = `25/9`

h, `0.01*0.01` = 0,0001

i, `b*b*b*b`

j, `a/5*a/5*a/5` = `a^3/125`

3,

a, `10^2` `lt` `10^3`

b, `(1/100)^2` `=` `(1/10)^4`

c, `(-2)^4` `gt` `(-2)^3`

d, `(-1/10)^2` `gt` `(-10)^3`

e, `(5/3)^2` `lt` `5^2/3`

f, `2^3` `lt` `3^2`
1