Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos!

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
626
Egy repülőgép álló helyzetből 0,473 perc alatt érte el a 255,6 km/h sebességet? Mekkora a gyorsulása m/s2-ben?A repülőgép tömege felszálláskor 77000 kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Δt=0,473·60=28,38s
Δv=255,6/3,6=71m/s
m=77000kg (a gyorsulás számításához nem szükséges)
a=Δv/Δt=71/28,38=2,5m/s²

0