Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sík egyenlete

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
338
Irjuk fel annak a síknak az egyenletét, amely mer˝oleges a (2, −3, 4) vektorra, ´es átmegy az orig´on.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, vektorok
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A `P_0(x_0, y_0, z_0)` ponton átmenő `vec n(A, B, C)` normálvektorú sík egyenlete
`A(x-x_0)+B(y-y_0)+C(z-z_0)=0`.

Itt `x_0=y_0=z_0=0` és `A=2`, `B=-3`, `C=4`, így `2x-3y+4z=0`
1