Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia sos!

Főoldal » Középiskola » Kémia
839
Létezik e olyan nyilt láncú alkán,amelynek a moláris tömege 702 g/mol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A nyílt láncú alkánok összegképlete `C_nH_(2n+2)`, ennek a moláris tömege 14n+2.

14n+2 = 702

14n = 700

n = 50

létezik ilyen alkán, nem is kevés, összegképlete `C_(50)H_(102)`, neve (az egyenes láncúnak) n-pentakontán. Kb `10^(18)` féle szerkezeti izomer írható fel.
1