Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Van a egy függvény: f(x) = ax²+bx+c. A függvény minimuma 2, f(-1)=14, f(2)=5. Mi az a, b, c?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

2 megoldás is lesz:

Az egyik: a = 1/3, b = - 10/3 és c = 31/3
A másik: a = 3, b = - 6 és c = 5
1