Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris algebra házifeladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
490
6. Adottak az A(2; 5; −1) és B(7; 0; 3) pontok.
(a) Határozza meg az A pont B-re vonatkozó tükörképének koordinátáit!
(b) Nagyítsa a síkot A-ból mint középpontból háromszorosára! Számítsa ki a B pont B0 képének
koordinátáit!

Magyarázattal együtt lenne szükségem a megoldásra!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A) feladat
x=7+(7-2)=7+5=12
y=0+(0-5)=0+(-5)=-5
z=3+(3-(-1))=3+4=7, így (12;-5;7) a tükörpont.

B) feladat
x=2+3·(7-2)=2+15=17
y=5+3·(0-5)=5+(-15)=-10
z=-1+3·(3-(-1))=-1+12=11, így B₀(17;-10;11).
0