Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
529
Egy test 6 percen keresztül 40 km/h sebességgel halad, majd sebessége hirtelen megváltozik 20 km/h-ra és ezzel halad tovább 6 percen keresztül. Ekkor a test 2 percre megáll. A várakozás után a test visszafele indul el és 4 percen keresztül 30 km/h sebességgel halad. Készítse el a test mozgásának sebesség-idő grafikonját, majd ez alapján készítse el a test hely-idő grafikonját. A hely idő grafikonról olvassa le, hogy hol lesz a test (m-ben megadva) az indulástól számított 18 perc múlva. A test az origóból indult.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1) 6 perc = 1/10 h ⇒s = v · t = 40 km/h · 1/10 h = 4 km
2) 6 perc = 1/10 h ⇒s = v · t = 20 km/h · 1/10 h = 2 km
3) 2 perc = 1/30 h ⇒s = v · t = 0 km/h · 1/30 h = 0 km
4) 4 perc = 1/15 h ⇒s = v · t = -30 km/h · 1/15 h = -2 km, így
6 + 6 + 2 + 4 = 18 perc múlva 4 + 2 + 0 - 2 = 4 km = 4000 méterre lesz.

sebesség-idő grafikon:
40 km/h ⇒(0;8)-tól (6;8)-ig
20 km/h ⇒(6;4)-től (12;4)-ig
0 km/h ⇒(12;0)-tól (14;0)-ig
-30 km/h ⇒(14;-6)-tól (18;-6)-ig

hely-idő grafikon:
(0;0); (6;12); (12;18); (14;18); (18;12), majd kösd össze a pontokat.
Módosítva: 5 éve
1