Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki részletesen elmagyarázná az alábbi matek feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Valamely tetraéder csúcspontjai A(2, 1, 2), B(3, 4, 1), C(1, 5, 1), D(2, 5, 8).
Adja meg az ABC lapjának területét és a tetraéder térfogatát.

A fent említett feladatot szeretném lépésről lépésre megérteni,ebben szeretnék segítséget kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, térfogat, vektor, tetraéder, ABC
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Érdemes megnézned ezt a youtube videómat, ahol részletesen magyarázok ilyen feladatot.

https://www.youtube.com/watch?v=kyDRmx6QTjY&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=20

Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
A vegyes szorzat abszolút értéke megegyezik a három vektor által kifeszített paralelepipedon térfogatával.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
A paralelepipedon 3 db paralelogramma alapú gúlára bontható. Mivel mindegyik gúla 2 db tetraéderből áll, ezért a tetraéder térfogata hatod része a paralelepipedonénak.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. Írjuk fel az oldalvektorokat két pont különbség vektoraként.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. A vektoriális szorzatról is van videóm. :)
https://www.youtube.com/watch?v=g4RdmdN_jy0&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=17
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. Nagyon szuper voltál! Nekem is az jött ki, mint amit Te írtál nekem a levelezőben! :D
Módosítva: 5 éve
1