Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
4024
Egy egyenlő szárú háromszög alapjának és szárának aránya 2:3. Mekkorák a 3szög oldalai, ha kerülete 49 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az alap hossza 2x, a szár hossza 3x, ekkor (2x):(3x)=2:3 arány teljesül. Ebben az esetben a háromszög kerülete 2x+3x+3x=8x, ami 49 cm:

8x=49 cm, vagyis x=6,125, tehát a háromszög alapja 2*6,125=12,25 cm hosszú , szárai 18,375 cm hosszúak.
0