Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kétváltozós logikai műveletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes megnézned ezt a videómat:
https://www.youtube.com/watch?v=rI2uF_UU9tQ&list=PLwXxAxAEOlGiC9eu7b24OgVZbMxKWom3C&index=4

Legyen A állítás: Az egész szám 4-gyel osztható.
Legyen B állítás: Az egész szám 2-vel osztható.
Ekkor azt, hogy :
Ha egy szám néggyel osztható, akkor osztható 2-vel így írjuk le:
A→B.

Legyen A állítás: Esik az eső
Legyen B állítás: Viszek esernyőt
Ekkor azt, hogy :
Ha esik az eső, akkor viszek esernyőt, azt így írom le.
A→B.

Legyen A állítás: Férjhez megyek
Legyen B állítás: Szerelmes vagyok
Ekkor azt, hogy :
Akkor és csakis akkor megyek férjhez, ha szerelmes vagyok. azt így formalizálom:
A↔B

Módosítva: 5 éve
0