Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Heelp

Főoldal » Középiskola » Kémia
863
Kérlek szépen vezesd le amennyire tudod.amennyire lehetséges.

Hány darab molekulát tartalmaz és mennyi a tömege 2 dm3 szobahőmérsékleten és 0,1 MPa nyomású H2S-, H2-, HCl-, O2-gáznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, molekula, házi, Gázok
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ha a szobahőmérséklet 25°C, akkor ez a nyomás és hőmérséklet a standard állapot.
A standard állapotú gázok 1 mólja 24,5 dm³ térfogatú.
Akkor pedig ez 2/24,5 = 0,082 mol
Az mindegy, hogy milyen gázról van szó.

A molekulák száma pedig 6·10²³ · 0,082

Ha pedig 20°C a szobahőmérséklet:
p·V = n·R·T
ezért n·T most állandó:
0,082 · (273+25) = x · (273+20)
x = 0,083 mol
A molekulák száma pedig 6·10²³ · 0,083, gyakorlatilag ugyanaz, mint 25 fokon.
Módosítva: 9 éve
0