Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts

Főoldal » Általános iskola » Fizika
457
Egy gyümölcs tömege 10kg. Fajhője 3,8kJ/kgx°C. Aszalás kezdetén 40°C-kal emelkedik a gyümölcs hőmérséklete. Mennyi hő szükséges ehhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m=10kg
ΔT=40⁰C
c=3,8kJ/kg·⁰C
Q=c·m·ΔT=3,8·10·40=1520kJ
0