Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
649
Írd fel azt a másodfokú egyenletet, amelynek gyökei: x1=5, x2=8.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, egyenlet, másodfokú, gyök
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x-5)(x-8) =0
az egyenlet,, vagy ennek bármilyen (0tól eltérő) többbszöröse
zárójeleket felbontva kapod az általános alakot.
0