Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakcióegyenletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
13862
Salétromsav reakciója vízzel:

Sósav reakciója nátrium-hidroxiddal:

Kénsav reakciója vízzel két lépésben:

Salétromsav reakciója nátrium-hidroxiddal:

Hidrogén-klorid reakciója ammóniával:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

4
1. HNO3+H2O=NO3- + H3O+
0

2. NaOH+HCl=NaCl+H2O
0

1.
HNO3 + H2O = NO3- + H3O+

2.
HCl + NaOH = H2O +NaCl

4.
HNO3 + NaOH = H2O + NaNO3

5.
HCl + NH3 = NH4Cl

1

H2SO4 + H2O ↔ H3O+ + HSO4-
HSO4- + H2O → H3O+ + SO4 2-
-1