Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,nem kell időre csak meg szeretném érteni.

Főoldal » Középiskola » Fizika
2906
Milyen távolságból taszítaná egymást 10 N erővel két darab 1 C nagyságú töltés?
Az eredmény 30 km csa valaki részletesen el tudja magyarázni h miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Használd Coulomb törvényét!
F=(k·Q₁·Q₂)/r²⇒r
r= (k·Q₁·Q₂)/F 
k=9·109N·m²/C², F=10N, Q₁=Q₂=1C "r" a töltések közötti távolság
Behelyettesítve:
r²=9·108
gyökötvonva:
r=3·104m=30·10³m=30km
0