Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség??

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Ha egy számot elosztunk 0-val , akkor az eredmény miért végtelen ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem, nem oszthatunk 0-val, csak 0-hoz egyre közelebbi értékkel. Így nem a hányados értéke, hanem ennek a hányados sorozatnak a határértéke fut a végtelenbe,
Ezt pedig könnyű belátni:
8: 0,001=8000
8:0,0001=80000
8:0,00001=800000
8:0,000001=8000000

Ez igazából főiskolás anyag, de a youtube-on van róla 2 videóm egyetemistáknak. :)
https://www.youtube.com/watch?v=IRKmPUh8_7E&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=13
https://www.youtube.com/watch?v=zbKzsdlD9uQ&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=15
Módosítva: 5 éve
0