Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
746
Sziasztok! Valaki segítene megoldani ezeket az egyenleteket? (Táblázatot mellékeltem, az is kell, annál azt nem értem, hogy "A szám" az mi. :D)
Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, egyenlet, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Elfelejtettem, hogy csak a d, e, f kell.
0

Mikorra kell ez Neked? Mert most nagyon nincs időm kiszámolni, de holnap mondjuk már lenne .(Ja és az a táblázat - számomra legalábbis - használhatatlan :'D)
0

Hátha még reggel megnézed:
Sajnos csak magyarázatra volt időm, de hátha így könnyebben meg tudod oldani :) Ha nem érthető, akkor bocsi, de már nagyon fáradt vagyok és nem tudok fogalmazni... Hajrá :)

Megfejtettem a táblázatodat. Az "A szám" az az eredeti szám valós értéke. A példa táblázatban ugye fel van sorolva, hogy: tízes=x, egyes=11-x (Azért, mert a két szám összege 11, akkor ha az egyik szám x, akkor a másik számot így számolod ki: 11-x
/pl.: x+y=11 ---> átrendezve: y=11-x/ )
Ebből ugye az "x" az a tízes helyiértéken áll, tehát ha a valódi értékét meg akarod kapni, akkor meg kell szoroznod 10-zel. (Képzeld el úgy, hogy pl a tízes=3, az egyes=5. Akkor ez valójában azt jelenti, hogy a tízes helyiértéken álló 3-as számjegy a 30-cal egyenlő. Tehát maga a szám 35 lesz mert: 3x10+5x1) Ezért lesz belőle 10x [[10-szer x=10x]] + (11-x)
1