Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenletek

491
Sziasztok! Valaki segítene megoldani ezeket az egyenleteket? (Táblázatot mellékeltem, az is kell, annál azt nem értem, hogy "A szám" az mi. :D)
Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szöveges, feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Elfelejtettem, hogy csak a d, e, f kell.
0

Mikorra kell ez Neked? Mert most nagyon nincs időm kiszámolni, de holnap mondjuk már lenne .(Ja és az a táblázat - számomra legalábbis - használhatatlan :'D)
0

Hátha még reggel megnézed:
Sajnos csak magyarázatra volt időm, de hátha így könnyebben meg tudod oldani :) Ha nem érthető, akkor bocsi, de már nagyon fáradt vagyok és nem tudok fogalmazni... Hajrá :)

Megfejtettem a táblázatodat. Az "A szám" az az eredeti szám valós értéke. A példa táblázatban ugye fel van sorolva, hogy: tízes=x, egyes=11-x (Azért, mert a két szám összege 11, akkor ha az egyik szám x, akkor a másik számot így számolod ki: 11-x
/pl.: x+y=11 ---> átrendezve: y=11-x/ )
Ebből ugye az "x" az a tízes helyiértéken áll, tehát ha a valódi értékét meg akarod kapni, akkor meg kell szoroznod 10-zel. (Képzeld el úgy, hogy pl a tízes=3, az egyes=5. Akkor ez valójában azt jelenti, hogy a tízes helyiértéken álló 3-as számjegy a 30-cal egyenlő. Tehát maga a szám 35 lesz mert: 3x10+5x1) Ezért lesz belőle 10x [[10-szer x=10x]] + (11-x)
1