Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sűrgős !

Főoldal » Középiskola » Kémia
290
Számítsátok ki az oldott anyag tömegrészarányát, a következő oldatokban :
1-400g víz és 50g NaCl
2-20l levegő és 15l SO2(g)
3-200g olaj és 400g benzin
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ha ez a tömegrész arány a tömeg%-ot jelenti, akkor:

1.
oldott anyag: 50 g NaCl
oldat: 400+50=450 g
tömeg%=50*100/450=11,11%

2.
oldott anyag: 15 l SO₂
oldat: 20+15=35 l
tömeg%=15*100/35=42,86%

3.
oldott anyag: 200 g olaj
oldat: 200+400=600 g
tömeg%=200*100/600=33,33%
1