Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7 osztály egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1414
(4d-2)-(d-2)=3d
3f-(5-f)=4f+7
(a+3)*2+1=2a+7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
(4d-2)-(d-2)=3d zárójel felbontás és egybevonás
3d=3d nincs megoldás
3f-(5-f)=4f+7 felbontás+egybevonás
2f-5=4f+7/+5
2f=12+4f/-2f
2f=12
f=6
(a+3)*2+1=2a+7
2a+6+1=2a+7-->nincs megoldás mert 2a+7=2a+7
0

Ha negatív jel van a zárójel előtt akkor megváltoznak a belül lévő előjelek.

(4d-2)-(d-2)=3d
3d = 3d
4d-2-d+2=3d
d = d, tehát minden elemre igaz.

3f-(5-f)=4f+7
3f-5+f=4f+7
4f-5=4f+7
-5=7 Sohasem lesz igaz.

(a+3)*2+1=2a+7
2a+6+1=2a+7
a=a , tehát minden elemre igaz.
0

Ha legközelebb ilyen kell, akkor töltsd le a photomath-ot. Nagyon hasznos alkalmazás!
0