Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladathoz segítség kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
Legyen A:= 1 négyzete + 2 négyzete + 3 négyzete + … +2020 négyzete és B:= 1·3 + 2·4 + 3·5 + … + 2019·2021. Mennyi az A – B különbség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a²-1= (a-1) · (a+1) miatt
2²-1·3=1; 3²-2·4=1... 2020²-2019·2021=1, így
1 + 2019·1 = 1 + 2019 = 2020 az A - B eredménye
1