Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Valaki tudna nekem segíteni 5 nek a hatványai kellenének nagyon sürgősen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

50 = 1
51 = 5
52 = 5 * 5 = 25
53 = 5 * 5 * 5 = 125
54 = 5 * 5 * 5 * 5 = 625
55 = 5 * 5 * 5 * 5 * 5 = 3125
56 = 5 * 5 * 5 * 5 * 5 * 5 = 15625

A végtelenségig folytathatnám. ;-)

Láthatod, hogy az 5n értékékét úgy kapod meg, hogy n db 5-öst összeszorzol.
Módosítva: 5 éve
0