Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
572
300 km-t szeretnének megtenni 6óra alatt. 4órán át 40km/hátlsgsebességgel utazunk. Mekkora sebességgel kell a maradék utat megtenni, hogy időben megérkezzünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

s = 300 km s₁ = v₁ · t₁ = 40 km/h · 4 h = 160 km
s₂ = s - s₁ = 300 km - 160 km = 140 km
t₂ = t - t₁ = 6 h - 4 h = 2 h
v₂ = s₂ : t₂ = 140 km : 2 h = 70 km/h
0